Статус ВПО без прописки та допомога з безробіття без стажу: як їх отримати особам, які не мають підтверджувальних документів

Громадяни України, які проживали на тимчасово окупованих територіях, але не були там зареєстровані за місцем проживання, мають право на оформлення статусу ВПО.
Для того щоб підтвердити, що людина дійсно там проживала, хоч і не була зареєстрована, потрібно подати деякі інші документи.
Процедура оформлення статусу ВПО без довідки про прописку
Якщо в документах особи, яка претендує на статус ВПО, немає відмітки про реєстрацію, їй необхідно представити уповноваженим органам докази, що підтверджують перебування і проживання на території в період виникнення обставин. Які спричинили переселення.
Якими документами можна підтвердити проживання на тимчасово окупованих територіях
У ПФУ для підтвердження приймаються такі документи і докази:

військовий квиток із відомостями про проходження військової служби;
трудова книжка із записами про трудову діяльність;
документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно;
свідоцтво про повну загальну середню освіту;
документ про професійно-технічну освіту;
документ про вищу освіту або науковий ступінь;
довідка з місця навчання;
рішення місцевого органу влади або органу місцевого самоврядування про влаштування дитини до дитячого закладу, у прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, встановлення опіки чи піклування;
медичні документи;
фото, відеозаписи.

Оформлення допомоги по безробіттю без довідки про стаж
Люди, які претендують на допомогу по безробіттю, але через бойові дії не мають змоги подати документ, що підтверджує стаж, можуть звернутися до Центру зайнятості, де їм призначать мінімальну допомогу – 1800 гривень. Поле отримання підтверджувальних документів буде проведено перерахунок з урахуванням стажу.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment